Cadzand-Bad: Vakantie, Strand, Zee, Jachthaven, Strandhuisje, Vakantiepark

Sergio Herman koken

SERGIO HERMAN MET ZIJN MEGA HORECAPROJECT CADZAND-BAD

ONDERTUSSEN IN CADZAND-BAD….

Sergio Herman zette met zijn Pure C enkele jaren geleden Cadzand al op de culinaire kaart. Maar Sergio Herman zou Sergio Herman niet zijn als hij niet snel nieuwe, spraakmakende plannen zou gaan uitbroeden.

 

NIEUW RESTAURANT AIRREPUBLIC BIJ JACHTHAVEN

Sergio: ‘De nieuwe jachthaven die hier straks ruimte zal bieden aan 120 boten, opent ongelooflijke toekomstperspectieven. Omdat ik in deze regio geboren en opgegroeid ben, sprong ik meteen op die trein. Naast Pure C komt er straks ons laagdrempelig restaurant AIRrepublic aan de westelijke strekdam van de nieuwe jachthaven. Dat over enkele maanden open gaat.’

 

Het nieuwe restaurant AIRrepublic is nu open! De eerste van de maand kan er gereserveerd worden voor de volgende maand. Vanaf 11.30 uur op 1 juli kan er bijvoorbeeld gereserveerd worden voor de maand augustus. Snel reserveren, want het is altijd heel snel volgeboekt. 

RESTAURANT JACHTHAVEN - Reserveer nu

 

EENVOUD

Opvallend toch hoe Sergio Herman de laatste tijd teruggraaft naar de eenvoud van vroeger. Ook in zijn nieuwe boek ‘Simple Food’ trakteert de topchef zijn lezers op basisbereidingen voor elke dag. Met de ervaring van een meesterkok toont hij smakelijk en eenvoudig te bereiden recepten.

Sergio: ‘Sommigen denken dat ik alle dagen kaviaar eet. Welnu, mijn keukenkastjes liggen vol zure beertjes en ik heb standaard Magnums in huis. Het zijn mijn ultieme guilty pleasures. Zeker op een off-day. Want ik zeg je: lekker eten kan troost bieden om je door grauwe dagen te loodsen.’

Die lijn eenvoud trekt hij ook door naar zijn nieuwe restaurant in Cadzand en zijn nieuwe keten van luxefrituren: Frites Atelier Amsterdam.

Sergio kijkt dromend over de Noordzee: ‘Het wordt een restaurant met veel glas en zicht op zee, meer ontspannen en rock-’n-roll, met eenvoudige gerechten. Ik wil het vooral simpel houden. Met de zee als achtertuin denk ik dan vooral aan eenvoudige bereidingen met vis en met schaal- en schelpdieren. Wellicht komt er ook een takeaway café met lekkere drankjes en lichte en gezonde gerechten voor op het terras of op het strand.

Nogmaals, de klemtoon zal op laagdrempeligheid en toegankelijkheid liggen. Dat is mijn voornaamste streven. Ik geef toe dat ik dat in het verleden al twee keer geprobeerd heb, maar telkens kwam daar een ander en chiquer concept uit. De derde keer moet het me zeker lukken om die eenvoud te houden.’

 

SERGIO HERMAN LOOK & FEEL

Ook in het Strandhotel van Cadzand-Bad gaat Sergio Herman flink wat geld en energie in steken. De opening is voorzien in 2018. Zeventig nieuwe kamers in strandstijl zijn door Piet Boon ontworpen en zes suites zullen voor de fans een complete Sergio Herman look & feel krijgen.

Sergio krijgt de verantwoordelijkheid voor alle food & beverage-activiteiten in het nieuwe hotelcomplex. In het nieuwe Strandhotel komt er een ruime hotelbar met open keuken en een uniek ontbijtconcept over twee verdiepingen. Het strandhotel krijgt ook extra faciliteiten zoals een fitness, uitgebreide wellness, sauna, zwembad en een lifestyle-shop.

MOOISTE ZANDSTRAND

Aan de zuidzijde van het strandhotel komt een broodwinkel en koffiebar met terras. Cadzand zal straks voor een totaal nieuwe strand- en culinaire beleving staan.

Sergio Herman: ‘Cadzand verdient dit zonder meer. We zijn gelegen pal aan het mooiste zandstrand van Nederland en onze nieuwe concepten komen middenin het kloppend hart van het natuurlijke en toch stijlvolle Cadzand-Bad. Iedereen zal zijn ogen, oren en smaakpapillen ruimschoots de kost kunnen geven…’